Pliva Zdravlje

Loading RSS Feed

Portal Zdravlje

 • Paracetamol i ibuprofen – koji lijek je za koju situaciju prikladniji?Paracetamol i ibuprofen – koji lijek je za koju situaciju prikladniji?
  U slučaju nagle akutne boli ili povišene tjelesne temperature u velikom broju slučajeva posežemo za svojom kućnom ljekarnom u svrhu brzog i efektivnog rješenja. Lijekovi za kojima posežemo variraju u imenima no većina se može svesti na nekoliko koji su postali neizbježni u svakodnevnom životu. Tako su jedni od najčešćih… Read more »
 • Što donosi Akcijski plan za prevenciju debljine?Što donosi Akcijski plan za prevenciju debljine?
  Ambulante za prevenciju i liječenje, prehrambene smjernice u svakoj životnoj dobi i kolektivu od vrtićkog do radnog, zdrava prehrana i tjelesna aktivnost na recept, implementacija hrvatskih smjernica – dio je mjera akcijskog plana za prevenciju debljine. Debljina je ozbiljan i raširen javno zdravstveni problem u Hrvatskoj s projekcijama koje govore… Read more »
 • Sarina priča – nakon dva moždana i nepokretnosti, danas radi tisuće korakaSarina priča – nakon dva moždana i nepokretnosti, danas radi tisuće koraka
  Koliko je uz stručnost liječnika bitna vlastita upornost i volja za poboljšanje zdravlja dokaz je 27godišnja Sara Popović iz Dalja. Od potpune nepokretnosti nakon dva moždana udara, Sara osam godina poslije bilježi nevjerojatan broj koraka u, kako kaže, svom cilju koji ju je vodio kroz složenu rehabilitaciju – samostalnu šetnju!… Read more »
 • HLK: Sustavu nedostaje oko 2000 liječnikaHLK: Sustavu nedostaje oko 2000 liječnika
  Iz Hrvatske liječničke komore priopćenjem su podsjetili na nužnost brzog usvajanja zakonskih izmjena koji bi ukinuo takozvane robovlasničke ugovore. HLK i ostale krovne liječničke organizacije očekuju da se, kroz donošenje zakona u Saboru u hitnom postupku, hrvatski liječnici i liječnice s robovlasničkim ugovorima konačno izjednače sa svim ostalim hrvatskim građanima.… Read more »
 • Prodaja i donacija platnene torbe, simbola borbe protiv raka dojkeProdaja i donacija platnene torbe, simbola borbe protiv raka dojke
  Snaga, hrabrost i zajedništvo u borbi protiv raka dojke motivi su i poruka platnene torbe koju je dizajnirao Ivan Friščić, a koje su dostupne u Tekstilprometu. Sav prihod od prodaje ta je tvrtka donirala udruzi Europa Donna Hrvatska. Kako su naveli, svjesnost o borbi protiv ove bolesti treba biti prisutna… Read more »

Kreni Zdravo

Loading RSS Feed

Pitaj Mamu

 • Kako suhi zrak može stvoriti respiratorne probleme?
  Kada dođu hladniji dani, a mi u svojim kućama uključimo ili „odvrnemo“ grijanje, stiže suhi zrak te problemi pogotovo kod djece. Objava Kako suhi zrak može stvoriti respiratorne probleme? pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Kašalj kod djece – vrste kašlja i kako ih liječitiKašalj kod djece – vrste kašlja i kako ih liječiti
  Kašalj nije bolest nego simptom bolesti dišnog sustava. On je obrambeni mehanizam kojim organizam želi osloboditi dišne puteve od stranih čestica i drugih produkata upale. Objava Kašalj kod djece – vrste kašlja i kako ih liječiti pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Inhalatori kao prva linija obrane protiv respiratornih poteškoćaInhalatori kao prva linija obrane protiv respiratornih poteškoća
  Uz preventivne mjere, neizostavno rješenje su inhalatori koji predstavljaju prvu liniju obrane za ublažavanje respiratornih poteškoća. Objava Inhalatori kao prva linija obrane protiv respiratornih poteškoća pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Streptokokne bolesti: od bolnog grla, pa da osipa
  Streptokokne bolesti vrlo su raširene po cijelom svijetu. Javljaju se tijekom cijele godine, češće u hladnijim mjesecima, ali i ljeti. Objava Streptokokne bolesti: od bolnog grla, pa da osipa pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Prehlada kod mališana – kako ubrzati oporavak
  Obična prehlada tipična je virusna infekcija djece vrtićke dobi. Ne postoji lijek protiv prehlade, nego samo za liječenje simptoma prehlade. Objava Prehlada kod mališana – kako ubrzati oporavak pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »

Ordinacija Vecernji

Dioptrija

Miss7

Loading RSS Feed

Pitaj Mamu

 • Kelual DSKelual DS
  Kategorije: Njega kose i vlasištaBanner items:  Image: Position: Right Read more »
 • Ducray inovacijaDucray inovacija
  Kategorije: Njega kose i vlasištaNjega kože odraslihBanner items:  Image: Position: RightURL: https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/ducray Read more »
 • Klorane detoksikacijski suhi šampon - još više svježine, bez vodeKlorane detoksikacijski suhi šampon - još više svježine, bez vode
  Lead Image: Promo article: Autori: Mihaela VidičekKategorije: Njega kose i vlasištaPodnaslov (Lead): Kombinacija organske vodene metvice, vitamina E i ultra-upijajućih prašaka u samo dvije minute temeljito uklanja čestice onečišćenja, štiti od novog onečišćenja i čini kosu svježom bez upotrebe vodeSadržaj:  Tekst: Kad je Pierre Fabre 1965. godine osnovao Klorane, prvi dermokozmetički brend na svijetu, bio je… Read more »
 • ETA Intense Protect 50+ETA Intense Protect 50+
  User Description: Pierre Fabre ETAKategorije: Njega kože odraslihNjega dječje kožeNjega kose i vlasištaKožne bolestiPrevencijaPrevencija bolesti u dječjoj dobiBanner items:  Image: Position: RightURL: https://webljekarna.vasezdravlje.com/uv-zastita/eau-thermale-av-ne-intense-protect-spf50-vrlo-visoka-zastita Read more »
 • Zaustavite prhut i svrbež vlasištaZaustavite prhut i svrbež vlasišta
  User Description: Mario GojevicLead Image: Promo article: Autori: Ivana BurulicKategorije: Njega kose i vlasištaPodnaslov (Lead): Kelual DS - učinkovit odgovor na probleme seboroičnog dermatitisa iz Ducray dermatoloških laboratorijaSadržaj:  Međunaslov (Podnaslov): Seboroični dermatitisTekst: Ako se godinama borite s tvrdokornom prhuti, koja se ponovno javlja pri svakom stresu, te svrbežom i crvenilom vlasišta i određenih dijelova lica, vjerojatno imate seboroični dermatitis. Za… Read more »

Slobodna Dalmacija

Centar Zdravlja

Zubo

Loading RSS Feed

Baza izdanih dozvola

[table “1” not found /]

Baza izdanih dozvola sadrži podatke o dozvolama za proizvodnju i promet lijekova i veterinarsko-medicinskih proizvoda, za promet na malo medicinskih proizvoda, očevidnik veleprodaja medicinskih proizvoda te očevidnik proizvođača, uvoznika i veleprodaja djelatnih tvari. Bazu možete pretražiti prema jednom ili više kriterija.