Pliva Zdravlje

Loading RSS Feed

Portal Zdravlje

 • Državni sistematski započeli i u Sisačko moslavačkoj županijiDržavni sistematski započeli i u Sisačko moslavačkoj županiji
  U ordinaciji obiteljske medicine Tatjana Torinek u Sisku jučer je predstavljen pilot-projekt preventivnih zdravstvenih pregleda u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon Osječko-baranjske, ministar zdravstva Vili Beroš došao je i u Sisak na pokretanje ovog projekta. Na pregled će se pozivati građani stariji od 40 godina koji posljednje dvije godine nisu bili kod… Read more »
 • Uvodi se praćenje zdravlja djece koja su izliječila malignu bolestUvodi se praćenje zdravlja djece koja su izliječila malignu bolest
  Klinika za dječje bolesti Zagreb uvodi aplikaciju Putovnica za preživjele od pedijatrijske neoplazme. Riječ je o uvođenju sustavnog praćenja djece koja su izliječila malignu bolest. Zastrašujuće i za pomisliti no u Europi svake godine od zloćudne neoplazme oboli 15 tisuća djece mlađe od 14 godina. Srećom je liječenje sve uspješnije… Read more »
 • Prijave, novi protokoli i smjene u sisačkoj bolniciPrijave, novi protokoli i smjene u sisačkoj bolnici
  Tijekom posjeta Sisku ministar zdravstva osvrnuo se i na slučaj sisačke bolnice u kojoj su dvije pacijentice bile smještene na isti ležaj na hitnoj. U bolnicu je poslana inspekcija dok je protiv ravnatelja Tomislava Dujmenovića podignuta prekršajna prijava. Podignut je i optužni prijedlog protiv zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o… Read more »
 • Na Sv. Duhu skratili čekanje za neke operacijeNa Sv. Duhu skratili čekanje za neke operacije
  U Kliničkoj bolnici Sveti Duh opremljena je dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u sklopu projekta vrijednog 6,5 milijuna eura sufinanciranog europskim sredstvima. Izgrađeno je preko 22 tisuće četvornih metara, opremljeno pet klinika i tri zavoda, a u funkciji je i dnevna bolnica. Nabavljena je suvremena oprema za 300.000 građana koji… Read more »
 • Rijetka bolest srca koja može biti i nasljednaRijetka bolest srca koja može biti i nasljedna
  Klinika za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb postala je centralno mjesto za liječenje rijetke bolesti srca – transtiretinske amiloidne kardiomiopatije ili ATTR-CM-a. Riječ je o nedovoljno poznatoj bolesti koja se i dalje rijetko dijagnosticira. Većina bolesnika ni ne zna da živi s ovom napredujućom bolešću, opasnom po život.… Read more »

Kreni Zdravo

Loading RSS Feed

Pitaj Mamu

 • Proljetne alergije: pelud je u zraku!
  Proljetne alergije su alergijski rinitis, a to je stanje koje karakterizira simptomatski poremećaj nosne sluznice nakon dodira s alergenima. Objava Proljetne alergije: pelud je u zraku! pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Streptokok: sve o bolestima koje uzrokujeStreptokok: sve o bolestima koje uzrokuje
  Streptokok (lat. streptococcus) je rod Gram-pozitivnih bakterija iz obitelji Streptococcaceae. Streptokok je dio normalne bakterijske flore čovjeka, ali neke vrste su uzročnici bolesti. Streptokokne bolesti su akutne zarazne bolesti uzrokovane bakterijom Streptoccocus pyogenes ili pak bata hemolitičkim streptokokom grupe A. Objava Streptokok: sve o bolestima koje uzrokuje pojavila se prvi… Read more »
 • Gliste kod djece – što kad se pojave i kako ih se riješiti
  Dobrim higijenskim uvjetima sprječavamo ponovnu infekciju već liječenog djeteta. Objava Gliste kod djece – što kad se pojave i kako ih se riješiti pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Uroinfekcije u dječjoj dobi – zašto i kako nastaju
  su zdravstveni problem zbog svoje učestalosti, sklonosti ponavljanju, povezanosti s anomalijama mokraćnog sustava, potrebom za dijagnostičkom obradom i dugotrajnim liječenjem te, najvažnije, zbog mogućih trajnih oštećenja bubrega. Objava Uroinfekcije u dječjoj dobi – zašto i kako nastaju pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »
 • Sinehije labija – slijepljene stidne usne kod djevojčicaSinehije labija – slijepljene stidne usne kod djevojčica
  Sinehije labija pojava su kod koje su male labije ženskog spolovila slijepljene po sredini jedna za drugu. Do sljepljivanja dolazi kod djevojčica u dobi između 3. mjeseca i 6 godina. Objava Sinehije labija – slijepljene stidne usne kod djevojčica pojavila se prvi puta na pitajmamu. Read more »

Ordinacija Vecernji

Dioptrija

Miss7

Loading RSS Feed

Pitaj Mamu

 • Kelual DSKelual DS
  Kategorije: Njega kose i vlasištaBanner items:  Image: Position: Right Read more »
 • Ducray inovacijaDucray inovacija
  Kategorije: Njega kose i vlasištaNjega kože odraslihBanner items:  Image: Position: RightURL: https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/ducray Read more »
 • Klorane detoksikacijski suhi šampon - još više svježine, bez vodeKlorane detoksikacijski suhi šampon - još više svježine, bez vode
  Lead Image: Promo article: Autori: Mihaela VidičekKategorije: Njega kose i vlasištaPodnaslov (Lead): Kombinacija organske vodene metvice, vitamina E i ultra-upijajućih prašaka u samo dvije minute temeljito uklanja čestice onečišćenja, štiti od novog onečišćenja i čini kosu svježom bez upotrebe vodeSadržaj:  Tekst: Kad je Pierre Fabre 1965. godine osnovao Klorane, prvi dermokozmetički brend na svijetu, bio je… Read more »
 • ETA Intense Protect 50+ETA Intense Protect 50+
  User Description: Pierre Fabre ETAKategorije: Njega kože odraslihNjega dječje kožeNjega kose i vlasištaKožne bolestiPrevencijaPrevencija bolesti u dječjoj dobiBanner items:  Image: Position: RightURL: https://webljekarna.vasezdravlje.com/uv-zastita/eau-thermale-av-ne-intense-protect-spf50-vrlo-visoka-zastita Read more »
 • Zaustavite prhut i svrbež vlasištaZaustavite prhut i svrbež vlasišta
  User Description: Mario GojevicLead Image: Promo article: Autori: Ivana BurulicKategorije: Njega kose i vlasištaPodnaslov (Lead): Kelual DS - učinkovit odgovor na probleme seboroičnog dermatitisa iz Ducray dermatoloških laboratorijaSadržaj:  Međunaslov (Podnaslov): Seboroični dermatitisTekst: Ako se godinama borite s tvrdokornom prhuti, koja se ponovno javlja pri svakom stresu, te svrbežom i crvenilom vlasišta i određenih dijelova lica, vjerojatno imate seboroični dermatitis. Za… Read more »

Slobodna Dalmacija

Centar Zdravlja

 • Aviva predstavila Memory kliniku za one koji sumnjaju na demenciju ili im je već potvrđenaAviva predstavila Memory kliniku za one koji sumnjaju na demenciju ili im je već potvrđena
  Demencija je jedna od najbrže rastućih bolesti današnjice, u Hrvatskoj od nekog oblika demencije boluje više od 100.000 ljudi, u svijetu preko 50 milijuna ljudi, a istraživanja govore da se čak trećina slučajeva demencije može spriječiti ako pravovremeno eliminiramo čimbenike rizika, zaključak je posljednje u nizu edukativne radionice koje su… Read more »
 • Mjesečni horoskop po znakovima za lipanj 2023.Mjesečni horoskop po znakovima za lipanj 2023.
  Za Vage bi mogle biti turbulentno od 17.6. kada Saturn krene retrogradno. Jamstvo sigurnosti i eventualnog uspjeha na bilo kojem polju bit će oprez. Ako ne riskiraju uzalud, život će se brzo vratiti na kolosijek, ali ako svoj život pretvore u kaos, tada će Saturn učiniti sve što je moguće… Read more »
 • Stomatologinja o dentalnim implantatima: 10 mitova u koje morate prestati vjerovatiStomatologinja o dentalnim implantatima: 10 mitova u koje morate prestati vjerovati
  Gubitak trajnog zuba, posebno ako je taj nedostatak uočljiv dok govorite ili se smijete, vjerojatno će se loše odraziti na vaše samopouzdanje. Međutim, nije riječ samo o estetskom problemu, nego i o ozbiljnoj prijetnji za oralno zdravlje. Poteškoće sa žvakanjem i govorom, problemi s desnima, pomicanje preostalih zuba i njihovo… Read more »
 • 5 zabrinjavajućih znakova da vaš mozak stari brže nego bi trebao5 zabrinjavajućih znakova da vaš mozak stari brže nego bi trebao
  Jedan od najizazovnijih aspekata starenja je kognitivni pad. Prema istraživanjima, razumijevanje, pamćenje i vještine rasuđivanja mogu početi opadati već tijekom srednje dobi života, ili oko 45. godine. Iako je slabljenje kognitivnih sposobnosti prirodan dio starenja, postoje određeni znakovi na koje treba pripaziti i uočiti događaju li se navedene promjene ranije… Read more »
 • Što sve može značiti krv u stolici i kada se zabrinuti?Što sve može značiti krv u stolici i kada se zabrinuti?
  Uočiti krv na toalet papiru nakon obavljanja velike nužde može biti vrlo zastrašujuće, ali, srećom, većina uzroka rektalnog krvarenja nije opasna po život. Međutim, treba imati na umu da nije moguće znati uzrok krvarenja bez liječničkog pregleda... Read more »

Zubo

Loading RSS Feed

Baza izdanih dozvola

[table “1” not found /]

Baza izdanih dozvola sadrži podatke o dozvolama za proizvodnju i promet lijekova i veterinarsko-medicinskih proizvoda, za promet na malo medicinskih proizvoda, očevidnik veleprodaja medicinskih proizvoda te očevidnik proizvođača, uvoznika i veleprodaja djelatnih tvari. Bazu možete pretražiti prema jednom ili više kriterija.