dalsy sirup

Dalsy sirup

Dalsy sirup je lijek koji se koristi za ublažavanje bolova i smanjenje upala u tijelu. Aktivni sastojak u Dalsy sirupu je ibuprofen, koji pripada skupini lijekova nazvanoj NSAID (nesteroidni protuupalni lijekovi).

Dalsy sirup se obično koristi za liječenje blagih do umjerenih bolova, kao što su bolovi u mišićima, glavobolje, zubobolje, bolovi uzrokovani menstruacijom i bolovi u leđima. Također se može koristiti za ublažavanje groznice uzrokovane prehladom ili gripom.

Dalsy sirup se uzima oralno, najčešće jednom ili dva puta dnevno, a doza ovisi o dobi pacijenta i ozbiljnosti njihovih simptoma. Važno je slijediti upute liječnika ili upute na pakiranju lijeka.

Cijena

ImeOblikCijena EUR
Dalsysirup 1x100 ml (100 mg/5 ml)1.69

Uputa

Informacije na ovoj stranici nisu zamjena za liječnički pregled ili savjet ljekarnika. Za obavijesti o mjerama opreza, rizicima i nuspojavama obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Napomena: Ove su informacije nezvanične i sažete. Za službenu uputu se obratite ljekarniku.

Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika
Dalsy 20 mg/ml sirup
ibuprofen
Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke.

 • Sačuvajte ovu uputu. Možda ćete je trebati ponovo pročitati.
 • Ako imate dodatnih pitanja, obratite se liječniku ili ljekarniku.
 • Ovaj je lijek propisan samo Vama. Nemojte ga davati drugima. Može im naškoditi, čak i ako su njihovi znakovi bolesti jednaki Vašima.
 • Ako primijetite bilo koju nuspojavu, potrebno je obavijestiti liječnika ili ljekarnika. To uključuje i svaku moguću nuspojavu koja nije navedena u ovoj uputi. Pogledajte dio 4.

Što se nalazi u ovoj uputi:

 1. Što je Dalsy i za što se koristi
 2. Što morate znati prije nego počnete uzimati Dalsy
 3. Kako uzimati Dalsy
 4. Moguće nuspojave
 5. Kako čuvati Dalsy
 6. Sadržaj pakiranja i druge informacije

Što je Dalsy i za što se koristi

Dalsy sadrži djelatnu tvar ibuprofen koji pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidni protuupalni lijekovi. Dalsy se može koristiti za ublažavanje bolova i upale kod bolesti kao što su reumatoidni artritis (uključujući juvenilni reumatoidni artritis ili Stillovu bolest), ankilozni spondilitis, osteoartritis, giht, otečeni zglobovi, bolno rame, burzitis, tendinitis, tenosinovitis, bol u donjem dijelu leđa, iščašenja i uganuća.

Također se može koristiti za ublažavanje blagih do umjereno jakih bolova različita podrijetla kao što su: zubobolja, bolovi nakon operacija, bolovi kod menstruacije, bol nakon epiziotomije, poslijeporođajna bol te glavobolja, uključujući i migrenu. Dalsy se koristi i za kratkotrajno liječenje povišene tjelesne temperature, u djece starije od tri mjeseca (tjelesne težine iznad 5 kg).

Što morate znati prije nego počnete uzimati Dalsy

Nemojte uzimati Dalsy:
­ ako ste alergični na ibuprofen ili neki drugi sastojak ovog lijeka (naveden u dijelu 6.)
­ ako ste bolovali od reakcija preosjetljivosti (bronhospazam (stezanje dušnica), astma, rinitis, angioedem ili urtikarija) na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge protuupalne lijekove
­ ako ste ranije imali krvarenja ili puknuća u probavnom sustavu povezana s primjenom lijekova iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova
­ ako imate čir na želucu/dvanaesniku ili krvarenje u probavnom sustavu ili ste imali ponavljajući čir na želucu/dvanaesniku ili krvarenje u probavnom sustavu (dvije ili više dokazanih epizoda čireva ili krvarenja)
­ ako imate teško zatajenje srca
­ ako imate teško zatajenje jetre
­ ako imate teško zatajenje bubrega
­ ako imate povećanu sklonost krvarenju ili aktivno krvarenje (uključujući krvarenje u mozgu)
­ ako ste u posljednjem tromjesečju trudnoće
­ ako imate tešku dehidraciju (izraženi gubitak vode iz tijela uzrokovan povraćanjem, proljevom ili nedostatnim unosom tekućine)

Ako niste sigurni odnosi li se nešto od navedenog na vas, pitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja i mjere opreza

Obratite se svom liječniku prije nego uzmete Dalsy ako:
­ ste imali ili bolujete od kroničnih upalnih bolesti crijeva (ulcerozni kolitis, Crohnova bolest)
­ ste imali oboljenja probavnog sustava budući da je moguće pogoršanje bolesti. Ako tijekom primjene Dalsy sirupa, posebno na početku liječenja, osjetite bilo kakav neuobičajeni simptom u trbuhu, obratite se liječniku. U slučaju nastanka krvarenja ili čireva u probavnom sustavu, odmah prekinite uzimanje lijeka i obratite se liječniku.

­ imate ili ste imali astmu ili alergijske bolesti jer je povećan rizik od suženja dišnih putova s poteškoćama u disanju (bronhospazma)
­ patite od sezonskog alergijskog rinitisa, nosnih polipa ili kroničnog opstruktivnog poremećaja dišnog sustava, jer je povećan rizik od alergijskih reakcija. One se mogu očitovati napadajima astme, angioedemom ili koprivnjačom.
­ imate tegobe s jetrom, bubrezima, srcem ili povišenim krvnim tlakom
­ ste skloni krvarenju i/ili uzimate lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi
­ ste trudni ili dojite
­ imate vodene kozice
­ bolujete od sistemskog eritematoznog lupusa ili miješane bolesti vezivnog tkiva (bolesti koja zahvaća kožu, zglobove i bubrege)
­ imate dehidraciju (gubitak vode iz tijela uzrokovan povraćanjem, proljevom ili nedostatnim unosom tekućine)
­ ste starije životne dobi jer je veća mogućnost pojave nuspojava (osobito krvarenja, čireva i puknuća u probavnom sustavu)
­ imate nasljednu bolest nepodnošenja nekih šećera
­ imate infekciju (vidjeti dio „Infekcije“ u nastavku)

Tijekom produljene primjene analgetika može se pojaviti glavobolja koja se ne smije liječiti povišenim dozama lijeka.

Infekcije
Dalsy može prikriti znakove infekcija kao što su vrućica i bol. Stoga je moguće da Dalsy može odgoditi odgovarajuće liječenje infekcije, što može dovesti do povećanog rizika od komplikacija. To je opaženo kod upale pluća uzrokovane bakterijama i bakterijskih kožnih infekcija povezanih s vodenim kozicama. Ako uzimate ovaj lijek dok imate infekciju, a simptomi infekcije ustraju ili se pogoršaju, odmah se obratite liječniku.

Srčani i moždani udar
Protuupalni lijekovi/lijekovi protiv bolova poput ibuprofena mogu biti povezani s blago povećanim rizikom od srčanog udara ili moždanog udara, naročito kada se upotrebljavaju u visokim dozama. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu ili trajanje liječenja. Obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije nego uzmete Dalsy ako:

 • imate srčanih problema, uključujući zatajenje srca, anginu (bol u prsištu), ili ako ste imali srčani udar, ugradnju premosnice, bolest perifernih arterija (slabu cirkulaciju u stopalima zbog uskih ili začepljenih arterija) ili bilo koju vrstu moždanog udara (uključujući “mini moždani udar” ili prolazni ishemijski napadaj).
 • imate visoki krvni tlak, dijabetes, visoki kolesterol, povijest srčane bolesti ili moždanog udara u obitelji, ili ako ste pušač.

Kožne reakcije
Ozbiljne kožne reakcije prijavljene su povezano s liječenjem Dalsy sirupom. Potrebno je prekinuti uzimanje Dalsy sirupa i odmah potražiti liječničku pomoć ako Vam se pojavi bilo kakav osip na koži, oštećenje sluznice, mjehurići ili drugi znakovi alergije jer to mogu biti prvi znakovi vrlo ozbiljne kožne reakcije. Vidjeti dio 4.

Ako se bilo što od gore navedenog odnosi na vas, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije nego počnete uzimati Dalsy.

Najmanja učinkovita doza
Uvijek se mora primijeniti najmanja učinkovita doza kako bi se smanjio rizik od nuspojava. Uzimanje veće doze od preporučene može povećati rizik od nuspojava.

Djeca
Postoji rizik od oštećenja bubrega u dehidrirane djece i adolescenata.
Ibuprofen se ne preporučuje djeci lakšoj od 5 kg.
Drugi lijekovi i Dalsy
Obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako uzimate, nedavno ste uzeli ili biste mogli uzeti bilo koje druge lijekove.

Dalsy sirup može utjecati na druge lijekove ili na njega mogu utjecati drugi lijekovi.
Primjerice:

 • drugi protuupalni lijekovi uključujući acetilsalicilatnu kiselinu i selektivne inhibitore ciklooksigenaze 2 (COX-2) (za ublažavanje bolova)
 • srčani glikozidi (npr. digoksin) (za liječenje zatajivanja srca)
 • kortikosteroidi (za liječenje upala)
 • lijekovi koji su antikoagulansi (tj. razrjeđuju krv/sprječavaju zgrušavanje krvi, varfarin i acetilsalicilatna kiselina u niskoj dozi)
 • antitrombotici (klopidogrel i tiklopidin)
 • litij i selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (za liječenje depresije)
 • lijekovi koji snižavaju visoki krvni tlak (ACE inhibitori poput kaptoprila, beta blokatori poput atenolola, antagonisti receptora angiotenzina-II kao što je losartan)
 • diuretici (lijekovi za izmokravanje)
 • zidovudin (antivirusni lijek)
 • metotreksat (za liječenje nekih oblika karcinoma)
 • ciklosporin ili takrolimus (imunosupresivni lijekovi koji se koriste nakon presađivanja organa, ili za liječenje autoimunih bolesti)
 • neki antibiotici za liječenje infekcija (kinoloni, aminoglikozidi)
 • mifepriston (za prekid trudnoće)
 • lijekovi iz skupine sulfonilureje (za liječenje šećerne bolesti)
 • kolestiramin (za liječenje visokih razina kolesterola)
 • biljni preparati koji sadržavaju Gingko bilobu
 • vorikonazol ili flukonazol (lijekovi za liječenje gljivičnih infekcija)
 • alkohol
 • fenitoin (za liječenje epilepsije)
 • probenecid i sulfinpirazon (za liječenje gihta)

Ako se bilo što od navedenoga odnosi na vas ili niste sigurni, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom prije nego počnete uzimati Dalsy. Liječenje Dalsy sirupom moglo bi također utjecati na neke druge lijekove ili bi oni mogli utjecati na Dalsy. Uvijek provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom prije upotrebe Dalsy sirupa zajedno s drugim lijekovima.

Dalsy s hranom, pićem i alkoholom

Dalsy se može uzeti istodobno s hranom i pićem. Tijekom istodobne primjene alkohola, mogu se povećati nuspojave nesteroidnih protuupalnih lijekova, posebice one povezane s probavnim ili središnjim živčanim sustavom. Također, u većoj mjeri u kombinaciji s alkoholom ibuprofen može utjecati na Vaše vrijeme reagiranja tj. budnost.

Trudnoća, dojenje i plodnost
Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni ili planirate imati dijete, obratite se svom liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego uzmete ovaj lijek. Tijekom prvih šest mjeseci trudnoće ibuprofen se ne smije primijeniti osim u neophodnim situacijama po savjetu liječnika. Ibuprofen se ne smije koristiti u posljednjem tromjesečju trudnoće.

Ne preporučuje se primjena ibuprofena tijekom dojenja.
Uporaba ibuprofena može smanjiti plodnost žena i ne preporučuje se kod žena koje pokušavaju začeti.

Upravljanje vozilima i strojevima

Ibuprofen može utjecati na Vaše vrijeme reagiranja. Može izazvati omaglicu, pospanost, umor i smetnje vida. Potreban je oprez kod upravljanja vozilom, strojevima ili obavljanja poslova koji zahtijevaju budnost. Ovo vrijedi u većoj mjeri kada se ibuprofen koristi u kombinaciji s alkoholom. Dalsy sadrži metilparahidroksibenzoat (E218) i propilparahidroksibenzoat (E216). Mogu uzrokovati alergijske reakcije (moguće i odgođene).

Dalsy sadrži sorbitol
Ovaj lijek sadrži 500 mg sorbitola u svakih 5 ml sirupa. Sorbitol je izvor fruktoze. Ako Vam je liječnik rekao da Vi ili Vaše dijete ne podnosite neke šećere ili ako Vam je dijagnosticirano nasljedno nepodnošenje fruktoze, rijetki nasljedni poremećaj kod kojeg bolesnik ne može razgraditi fruktozu, obratite se liječniku prije nego Vi ili Vaše dijete uzmete ili primite ovaj lijek. Sorbitol može uzrokovati nelagodu u probavnom sustavu i blagi laksativni učinak.

Dalsy sirup sadrži saharozu
Dalsy sirup sadrži 3,3 g saharoze u svakih 5 ml sirupa. Ako Vam je liječnik rekao da ne podnosite neke šećere, obratite se liječniku prije uzimanja ovog lijeka. O tome treba voditi računa u bolesnika sa šećernom bolesti. Može štetiti zubima.

Dalsy sirup sadrži žuto azo bojilo Sunset Yellow (E110).
Može uzrokovati alergijske reakcije.
Ovaj lijek sadrži manje od 1 mmol (23 mg) natrija po dozi, tj. zanemarive količine natrija.

Kako uzimati Dalsy

Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako Vam je rekao liječnik ili ljekarnik. Provjerite s liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni. Najnižu učinkovitu dozu potrebno je primjenjivati tijekom najkraćeg razdoblja potrebnog za ublažavanje simptoma. Ako imate infekciju, odmah se obratite liječniku ako simptomi (kao što su vrućica i bol) ustraju ili se pogoršaju (vidjeti dio 2.).

Doziranje
Odrasli i adolescenti (stariji od 12 godina, tjelesne težine iznad 40 kg): Preporučena doza je 1200- 1800 mg dnevno podijeljeno u više doza. U nekim slučajevima se mogu primijeniti i manje doze od 600-1200 mg. Kod teških i akutnih stanja, liječnik može povećati dozu do trenutka uspostave kontrole nad akutnim stanjem pri čemu ukupna dnevna doza ne smije premašiti 2400 mg.

Razmak između pojedinih doza ne smije biti manji od 4 sata.

Djeca starija od 3 mjeseca (tjelesne težine iznad 5 kg): Ukupna dnevna doza je 20–30 mg po kilogramu tjelesne težine uzetih u više doza. Ovo se može postići na sljedeći način:

Dalsy sirup doziranje

Ibuprofen se ne preporučuje djeci tjelesne težine manje od 5 kg. U slučajevima juvenilnog reumatoidnog artritisa liječnik može povećati dozu i do 40 mg/kg tjelesne težine uzetih u više doza.

Stariji: Nije potrebna posebna prilagodba doze, osim ako imate oštećenje bubrežne ili jetrene funkcije kada će možda biti potrebno da Vam liječnik individualno prilagodi dozu. Oštećenje funkcije bubrega i jetre: Nije potrebno smanjenje doze ako imate blago do umjereno oštećenje bubrežne ili jetrene funkcije. U slučaju teškog zatajenja bubrega ili jetre, ne smijete uzimati ovaj lijek.

Način primjene
Za primjenu kroz usta.
Pakiranje sadrži štrcaljku za usta od 5 ml (graduiranu po 0,25 ml) ili mjernu žličicu od 5 ml. Bočicu treba dobro protresti prije uporabe. Kako bi se postigao brži početak djelovanja, doza se može uzeti na prazan želudac. Ako imate osjetljiviji želudac preporučuje se uzimanje Dalsy sirupa s hranom. Može se pojaviti prolazni osjećaj pečenja u ustima ili grlu. Ako uzmete više Dalsy sirupa nego što ste trebali Ako ste uzeli više Dalsy sirupa nego što ste trebali, ili ako su djeca slučajno uzela lijek, obratite se liječniku ili najbližoj bolnici kako biste dobili mišljenje o riziku i savjet o postupku koji će se poduzeti.

Simptomi mogu uključivati mučninu, bol u trbuhu, povraćanje (prošarano krvlju), glavobolju, zujanje u ušima, smetenost i nekontroliran pokret oka. Pri visokim dozama zabilježeni su omamljenost, bol u prsnom košu, osjećaj lupanja srca, gubitak svijesti, konvulzije (uglavnom u djece), slabost i omaglica, krv u mokraći, osjećaj hladnoće po tijelu i problemi s disanjem.

Ako ste zaboravili uzeti Dalsy
Ako zaboravite uzeti lijek, učinite to što je prije moguće, osim ako je blizu vrijeme za uzimanje iduće doze. U tom slučaju ne uzimajte propuštenu dozu. Nemojte uzeti dvostruku dozu kako biste nadoknadili zaboravljenu dozu. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s primjenom ovog lijeka, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Moguće nuspojave

Kao i svi lijekovi, ovaj lijek može uzrokovati nuspojave iako se one neće pojaviti kod svakoga. Neželjeni učinci mogu se umanjiti primjenom najmanje učinkovite doze kroz najkraće moguće vrijeme potrebno za kontroliranje simptoma. U slučaju pojave sljedećih ozbiljnih nuspojava, odmah prestanite s uzimanjem lijeka te se javite liječniku:

 • Kožne reakcije, npr. kožni osip, ozljede sluznica ili drugi znakovi preosjetljivosti kože, te nadalje:
  ­ može se pojaviti teška kožna reakcija poznata kao sindrom DRESS. Simptomi DRESS-a uključuju: osip kože, vrućicu, oticanje limfnih čvorova i povećanje razine eozinofila (vrsta bijelih krvnih stanica).
  ­ crveni, ljuskavi, prošireni osip s kvržicama ispod kože i mjehurićima uglavnom lokaliziran na naborima kože, trupu i gornjim udovima popraćen vrućicom na početku liječenja (akutna generalizirana egzantematozna pustuloza). Prestanite primjenjivati lijek Brufen 400 mg šumeće granule u slučaju nastanka tih simptoma i odmah potražite liječničku pomoć. Vidjeti također dio 2.
  ­ pojava ili pogoršanje znakova infekcije (npr. nekroza mekih tkiva i veziva), posebno uz vodene kozice
  ­ teške kožne reakcije (npr. multiformni eritem, bulozne reakcije uključujući StevensJohnsonov sindrom i toksičnu epidermalnu nekrolizu)
 • Znakovi alergijskih reakcija. Simptomi mogu biti oticanje lica, jezika, grla, dispneja, tahikardija, hipotenzija do razine životno ugrožavajućeg šoka (angioedem, anafilaktički šok)
 • Znakovi aseptičkog meningitisa, npr. jaka glavobolja, povišena tjelesna temperatura, ukočenost vrata i preosjetljivost na svjetlost
 • Znakovi krvarenja u probavnom sustavu, kao što sukrvava stolica, izrazito tamno obojena stolica (kao katran), povraćanje svježe krvi ili tamnih komadića koji izgledaju kao zrna kave.

Sljedeće nuspojave se mogu pojaviti pri primjeni ovog lijeka:

Česte (mogu se javiti u manje od 1 na 10 osoba)

 • omaglica, glavobolja
 • loša probava, proljev, mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu, nadutost, zatvor, krv u stolici, povraćanje krvi, krvarenje u probavnom sustavu
 • osip
 • umor

Manje česte (mogu se javiti u manje od 1 na 100 osoba)

 • curenje iz nosa (rinitis)
 • preosjetljivost
 • nesanica, tjeskoba
 • neobični osjeti na koži kao što su utrnulost, trnci, bockanje, žarenje ili mravinjanje (parestezija), jaka pospanost
 • smetnje vida
 • smetnje sluha, zujanje u ušima, vrtoglavica (vertigo)
 • astma, stezanje dušnica (bronhospazam), zaduha
 • gastritis, čir na dvanaesniku/želucu, vrijed (ulceracije) u ustima, puknuća u probavnom sustavu
 • upala jetre (hepatitis), žutica, poremećaj funkcije jetre
 • koprivnjača, svrbež, purpura, angioedem, fotosenzitivnost
 • različiti oblici toksičnosti za bubrege, uključujući tubulointersticijski nefritis, nefrotski sindrom i zatajenje bubrega.

Rijetke (mogu se javiti u manje od 1 na 1000 osoba)

 • aseptički meningitis
 • poremećaji krvi i limfnog sustava (leukopenija, trombocitopenija, aplastična anemija, neutropenija, agranulocitoza i hemolitička anemija)
 • anafilaktična reakcija. depresija, stanje zbunjenosti, halucinacije
 • optički neuritis
 • toksična optička neuropatija
 • ozljeda jetre
 • otok (edem).

Vrlo rijetke (mogu se javiti u manje od 1 na 10 000 osoba)

 • zatajenje srca, infarkt miokarda
 • povišeni krvni tlak
 • upala gušterače
 • zatajenje jetre
 • teške kožne reakcije (npr. multiformni eritem, bulozne reakcije uključujući Stevens-Johnsonov sindrom i toksičnu epidermalnu nekrolizu)

Nepoznate (učestalost se ne može procijeniti iz dostupnih podataka):

 • pogoršanje kolitisa i Crohnove bolesti
 • teška kožna reakcija poznata kao sindrom DRESS.
 • teška kožna reakcija poznata kao akutna generalizirana egzantematozna pustuloza

Prijavljivanje nuspojava

Ako primijetite bilo koju nuspojavu, potrebno je obavijestiti liječnika ili ljekarnika. To uključuje i svaku moguću nuspojavu koja nije navedena u ovoj uputi. Nuspojave možete prijaviti izravno putem nacionalnog sustava za prijavu nuspojava: navedenog u Dodatku V. Prijavljivanjem nuspojava možete pridonijeti u procjeni sigurnosti ovog lijeka.

Kako čuvati Dalsy


Lijek čuvajte izvan pogleda i dohvata djece.
Lijek ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja. Ovaj lijek se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju iza oznake „EXP“. Rok valjanosti odnosi se na zadnji dan navedenog mjeseca. Nikada nemojte nikakve lijekove bacati u otpadne vode ili kućni otpad. Pitajte svog ljekarnika kako baciti lijekove koje više ne koristite. Ove će mjere pomoći u očuvanju okoliša.

Sadržaj pakiranja i druge informacije

Što Dalsy sadrži
Djelatna tvar je ibuprofen.
1 ml sirupa sadrži 20 mg ibuprofena
5 ml sirupa sadrži 100 mg ibuprofena.
Drugi sastojci (pomoćne tvari) su metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), citratna kiselina hidrat, glicerol, sorbitol tekući nekristalizirajući, saharoza, natrijev benzoat (E211), žuto azo bojilo Sunset Yellow (E110), aroma naranče D717 BBA, polisorbat 80, agar i pročišćena voda.

Kako Dalsy izgleda i sadržaj pakiranja
Dalsy je narančaste boje.
Smeđa polietilenska bočica sa 100 ml sirupa ili 200 ml sirupa.
U prometu se ne moraju nalaziti sve veličine pakiranja.
Pakiranje sadrži štrcaljku za usta od 5 ml (graduiranu po 0,25 ml) ili mjernu žličicu od 5 ml.

Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet i proizvođač

Nositelj odobrenja:
Mylan Hrvatska d.o.o.
Koranska 2
10 000 Zagreb
Proizvođač:
AbbVie S.r.l.
S.R. 148 Pontina km 52 snc
04011 Campoverde di Aprilia (LT)
Italija
Način i mjesto izdavanja lijeka
Lijek se izdaje na recept, u ljekarni.

Similar Posts